Van Baan Veranderen

Behoor jij tot de groep van 70 % van de werkenden die geregeld denkt aan een andere baan?  In het Westland of elders.

Een deel is al actief op zoek naar iets anders. Een groter deel echter houdt het vrij lang vol om de nadelen van hun werk te benoemen en af en toe eens te kijken op vacaturesites. Of zij doen eens een gratis testje op internet met de vraag “Welk werk zou nou goed bij mij passen?”

Via een loopbaantraject ontdek je wat je graag wilt en als je dat weet, ga je actief de arbeidsmarkt benaderen.

Hoe benader jij succesvol de arbeidsmarkt?

Onderzoek wijst uit dat dit de volgorde is die van de meest effectieve methoden:

  1. Netwerken levert de meeste resultaten op. Een voorwaarde is dat je goed weet wat en  waar je iets zoekt. Het gaat vooral op de gunfactor, dus zoek het niet bij wildvreemde mensen, maar juist bij de mensen die iets om je geven, die je iets gunnen. Dus dat is op verjaardagen, je sportvereniging, je vrienden en familie. Als zij weten waar je op uit bent, kunnen ze jouw naam noemen bij een te vervullen vacature of ze tippen jou. Je kunt dit in allerlei informele gesprekjes doen, maar ook op social media(posts en eigen filmpje). Zorg in ieder geval voor een goed profiel op Linked-In, of stel een leuke, mail op voor alle mensen in jouw adressenboek. Ik adviseer je graag op dit vlak
  2. Uitzendbureaus
  3. Vacaturesites
  4. Open sollicitaties
  5. Andere traditionele vormen hebben veel minder impact

Effectief solliciteren   

Meestal weten de selecteurs al binnen twee minuten of je een geschikte kandidaat bent. Ken de factoren die daarbij een rol spelen. We screenen jouw moeder-c.v. en jouw concept sollicitatiebrief. Je leert een methode die ervoor zorgt, dat je helemaal in je element bent, als je het gesprek ingaat. Wees je bewust van jouw positie en jouw communicatie tijdens het gesprek, zodat je een goede betrouwbare indruk achterlaat.